Opskrift: CNB Valnødbrownie
Jeg lavede en lille meningsmåling på Instagram. 68/68 stemte JA TAK til opskriften, så her kommer opskriften på min valnød-brownie med et tykt lækkert lag blød chokolade på toppen 🥰
Du kan vælge mellem valnød, hasselnød eller peanut mel.. alle 3 kan bruges.. her har jeg altså bare brugt valnødmel 👌🏼😋
Opskriften er glutenfri, mælkefri, uden raffineret sukker, med højt kakao indhold og meget mere mums end de fleste andre brownies!
Valnødbrownie
Forberedelsestid
Ca. 15 minutter
Tilberedelsestid
Ca. 60 minutter
Samlet tid
1 time og 15 minutter + køletid
Antal
10-12 stykker
Ingredienser
0,5 dl valnødmel
0,5 dl havregryn
0,5 dl kakao pulver
1 dl kokossukker
1 spsk kokos blomst sirup
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk instant café plus (dragon superfood)
3 æg
1 dl havre drik
1 dl neutral olie
Skallen fra en hel citron
Saften fra en halv citron
Sådan gør du
- Bland det hele til ensartet masse.
- Hæld i et lille ildfast fad for at få god højde på kagen – bages nederst i ovnen i 55-60 minutter ved 185 grader
- Tag ud og køl af mens du smelter (vandbad eller microovn) 100 g mørk økologisk vivani chokolade eller ombar raw chokolade sammen med 2 tsk dragon superfood kokosolie (kokosolie smagen er ret vigtig ikke dominerer her, derfor jeg lige tilføjer mærket jeg har brugt).
- Hæld den smeltede chokolademasse over kagen og stil på køl til den har sat sig
- Tag gerne kagen ud 30 min før den skal serveres, så er den nemmere at skære ud