Opskrift: CNB Cashew-Brød
Det har længe været populært at bage ‘banan-brød’, som er super lækre, men som desværre også ofte bliver mere til en kage med masser sukker sammen med bananerne og smør eller lignende.
Jeg har derfor i længere tid gået og arbejdet på en opskrift uden bananer, uden dadler og raffineret sukker og uden gluten og mælk.
Da vi fik vores lækre nødde-cremer hjem (100% cashewnødder, 100% mandler og en med choko-cashew-hasselnød 75% nødder) så kom alle de bedste ideer, som er end i den her lækre sag. Tror det er min nye farvorit, den smager faktisk sødt nok så den kan spises som kage-snack men kan også nydes som et stykke lækkert brød med smør ell..
Eftersom jeg netop har udgivet bogen “Blend & Bake”, var det jo oplagt at udvikle opskriften med samme koncept, nemlig Blend (alle ingredienser) og Bake (den ensartet dej fra blenderen).
CNB Cashew-Brød, Blend & Bake
Samlet tid
Samlet tid er ca. 50 minutter
Ingredienser
Øko:
90 g mandler
110 g cashewnødder
3-4 æg (alt efter str.)
90 g cashew-creme (eller blandet mandel-creme og cashew-creme) vigtigt det er 100% nødde creme
1 tsk bagepulver
0,5 dl glutenfri havregryn
0,5 dl kokossukker
0,5 dl glutenfri havredrik eller mandeldrik
1-2 tsk choko-cashew-hasselnød-creme (75% nødder)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader alm ovn.
Blend alle ingredienser, på nær choko-cashew-hasselnød-cremen, i ca et minut, til en ensartet masse.
Fyld dejen i en lille brødform, der er tildækket med bagepapir.
Tilføj de 1-2 tsk choko-nødde-creme og kør det lidt rundt i toppen med en skeen.
Bag i midten af ovnen i ca 40 minutter ved 180 grader.
Tag brødet ud og lad køle lidt af inden du skærer din første lækre skive.