Opskrift: CNB Twix-Kager
Jeg har længe haft lyst til at udvikle på en lækker glutenfri kiksebund, en vegansk lille kage, med blød karamel midte og lækker mørk chokoladetop.
Da jeg altid (næsten) har nøddesmør parat, tænkte jeg at det måtte kunne bruges til en sundere udgave end de “normale” twix.. og flere er træt af alle de dadler der bliver brugt som sødestof – personligt kan jeg godt li dadler, men syntes altså ikke at det giver den rigtige karamel-artige konsistens. Jeg går vildt meget op i konsistens 😅
Eftersom jeg netop har udgivet bogen “Blend & Bake”, var det jo oplagt at udvikle opskriften med samme koncept, nemlig Blend (alle ingredienser) og Bake (den ensartet dej fra blenderen). Men da der er så få ingredienser til de små kager, har jeg benyttet mig af minihakkeren frem for blenderen når der skulle blendes.
CNB Twix-Kager, Blend & Bake
Samlet tid
Samlet tid er ca. 1 time
Ingredienser
Kiksebund:
100 g glutenfri havregryn (2 dl) blendet fint til mel
25 g kokossukker
60-70 g nøddesmør (jeg har brugt cashew eller mandel, da det ofte er dem jeg selv laver)
25 g kokosblomst sirup
1 knivspids salt
Karamel:
80 g nøddesmør (jeg er igen mest til cashew og mandel)
55-60 g kokosblomst sirup
1 spsk plantedrik/havredrik
Chokoladelag:
1 plade økologisk mørk chokolade (jeg har brugt vivani 71%)
2 tsk kokosolie
Sådan gør du
Kiksebund:
100 g glutenfri havregryn (2 dl) blendet fint til mel
Blendes sammen med 25 g kokossukker
60-70 g nøddesmør (jeg har brugt cashew eller mandel, da det ofte er dem jeg selv laver)
25 g kokosblomst sirup
1 knivspids salt
Blendt det hele sammen i minihakker til en ensartet smuldrende men fugtig masse
Fordel smuldren i 12 små muffinsforme. Jeg bruger en med faste muffinsforme så er det lettere at trykke den god ud. Beklæd evt først med lidt olie så kiksen slipper lettere.
Stil i midten af forvarmet alm ovn ved 175 grader i ca. 10 minutter og tag ud og lad køle af mens du tilbereder karamelmassen.
Karamel:
80 g nøddesmør (jeg er igen mest til cashew og mandel)
55-60 g kokosblomst sirup
varm de to masser op sammen i en lille gryde og tilsæt:
1 spsk havredrik
Rør du alle 3 ingredienserne sammen til en ensartet masse og lad det komme lidt op og boble 😉 før du tager den af varmen.. konsistensen vil bliver tykkere når den køler af, men jo længere tid du har den på varmen, jo tykkere vil den blive.
kom ca en spsk nødde-karamel på hver kilsebund og lad køle af igen mens du tilbereder chokoladelaget.
Chokoladelag:
1 plade økologisk mørk chokolade (jeg har brugt vivani 71%) smeltes sammen med 2 tsk kokosolie i vandbad eller microovn.
den smeltede chokolade hældes over karamel og kiksebund så hele toppen er dækket med chokolade (ca.1 spsk på hver)
Stil igen på køl og lad chokoladen sætte sig.
Vip dem ud af formene og stil på køl til de skal serveres.
Velbekom☀️