Opskrift: CNB Drømmekage Snitte Blend & Bake
I er så søde til at udfordre og inspirere mig med jeres yndlingskager, og fik for nyligt udfordringen på drømmekage. Tænkte det kunne være sjovt at udvikle endnu mere på den, så derfor “Drømmekage-snitte”.
Eftersom jeg netop har udgivet bogen “Blend & Bake”, var det jo oplagt at udvikle opskriften med samme koncept, nemlig Blend (alle ingredienser) og Bake (den ensartet dej fra blenderen).
Drømmekage Snitte, Blend & Bake
Samlet tid
ca. 1 time + køletid
Ingredienser
Kagen:
4 æg
1 dl grutenfri havregryn blendet fint til mel
200 g cashewnødder
2 dl plante eller ko mælk
2 spsk raw kokos olie
1,5 dl kokossukker
1 spsk kokosblomst sirup
1 tsk vanilje
2 tsk bagepulver
Drømmelag:
3 spsk raw kokosolie
1-1,5 dl kokosmylk pulver
2 dl kokossukker
2-3 spsk kokosblomst sirup
0,5 dl havredrik
(du kan tilføje 1 dl kokosmel hvis du ønsker den “normale” konsistens på toppen)
Sådan gør du
Kagen:
- Blend alle ingredienser til kagen
- Beklæd og bag kagen i et mellemstor ildfast fad eller rund stor springform
- Kagen bages nederst i midten ved 200 grader alm. ovn i ca 30 minutter
- Tag kagen ud og lad den køl af mens du tilbereder toppingen
Drømmetoppen
- Bland alle ingredienserne i en lille gryde under opvarmning
- Når massen har en ensartet konsistens, tages den af varmen
- Hæld drømmemassen over kagen og lad den sætte sig og køle af, evt. et køligt sted.
- For at kunne skære dem til snitter, deler du kagen på midten og lægger de to sider med drømmelaget mod hinanden – eller du kan læggen dem oven på hinanden så det bliver til en drømme-lagkage
- Opbevares længst tid på køl
- Versgo’. ’Tag’ mig meget gerne i et opslag hvis du bager kagen, så jeg kan se du har brugt min opskrift