Opskrift: CNB JordbærTærte
Jeg var med mine døtre ude og plukke jordbær, ud over bare at spise og nyde dem, så måtte jeg lige forsøge mig på en sundere udgave af jordbær tærten 👌🏼😋
I har været så søde og interesseret i denne opskrift så jeg selvfølgelig deler den her🙏🏼😍
Opskriften til kagen er glutenfri, mælkefri, uden raffineret sukker, Og chokoladen der er brugt er med 92% kakao indhold og meget mere mums end de fleste andre jordbær tærter!
Jordbær Tærte
Antal
12-16 stykker
Forberedelsestid
Ca. 20 minutter
Tilberedelsestid
Ca. 60 minutter + 15 minutter
Samlet tid
1 time og 20 minutter + køletid
Ingredienser
Tærte/kagebunden:
4 æg
200 g cashewnødder
1 dl plante eller ko mælk
1 dl neutral olie
1 dl kokossukker
50 g hj.lavet eller købe marcipan
1 tsk vanilje
2 tsk bagepulver
2 tsk mandel essens
Chokoladelag:
1 plade 92% vivani chokolade
Creme:
5 dl havredrik/komælk
1 helt æg
2 æggeblommer
2-3 tsk vanilje
3-4 spsk kokossukker
4-5 spsk glutenfri havregryn (blendet til mel)
Sådan gør du
- Kør cashewnødderne til mel
- Bland det hele til ensartet masse.
- Hæld i et smurt stort ildfast fad eller stor tærteform – bages nederst i ovnen i ca. 60 minutter ved 180 grader alm ovn
- Tilbered nu cremen:
- Varm mælken/havredrikken op under omrøring med vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver
- Pisk med elpister æg, æggeblommer og kokossukker luftig
- Pisk den blendede havregryn i æggesnapsen
- Bland forsigtigt ca 1/3 af mælken op i æggesnaps-blandingen og hæld så æggesnapsen med den tilsatte 1/3 mælk tilbage i gryden med varm mælk
- Kog massen op til den bliver tyk og tag den så af varmen og smag evt. til med vanilje
- Lad den køle af og kom i en pose/sprøjte pose og læg på køl
- Tag tærtebunden ud af ovnen læg din chokoladeplade over den varme tærtebund så den smelter
- Smør chokoladen ud over top og sider og stil på køl så chokoladen kan sætte sig
- Skær jordbær i skiver på langs og pluk evt lidt citronmelisse i haven hvis du har det til at pynte med
- Når kagen er kølet af og chokoladen har sat sig kan du sprøjte cremen ud på toppen – lad ca 1-2 cm fra kanten være
- Læg nu jordbærrene på kagen ved at starte i en cirkel ude fra og læg mindre og mindre cirkler af jordbær på kagen til den er fyldt
- Pynt med citronmelisse eller chokoladespåner
- ’tag’ mig meget gerne i et opslag hvis du bager kagen, så jeg kan se du har brugt min opskrift